Skip to main content

Gastronomisk Michelin-forkælelse i Slesvig-Holsten

-
Gastronomirejse til Tyskland

Gastronomisk Michelin-forkælelse i Slesvig-Holsten

Forkæl smagsløgene med en 5-retters menu inkl. vinmenu på Waldhaus Reinbek, tæt på Hamborg. Schweiziske Rolf Fliegauf, den yngste kok i Europa med 2 Michelin-stjerner, er gæstekok ved en unik gastronomisk oplevelse med udsigt til de saksiske skove i familien Schlichtings nyindrettede hotel.

Oplevelsen er en del af Schleswig-Holstein Gourmet Festival, der slog dørene op for 36. gang i september 2022. I de efterfølgende måneder afholdes gourmet-arrangementer flere forskellige steder i landsdelen med det formål at fremme kendskabet til lokale kvalitetsråvarer samt øge interessen for finere kokkekunst.

NILLES Rejser har sikret sig 30 pladser på Hotel Waldhaus Reinbek, når Rolf Fliegauf står i køkkenet 19. marts 2023. Vi anbefaler hurtig tilmelding, da der er rift om pladserne.

Gourmet Festival

Schleswig-Holstein Gourmet Festival slår dørene op for 36.gang med en åbningsgalla i september 2022. I månederne herefter bliver der afholdt gourmet-arrangementer 15 forskellige steder i landsdelen, de fleste steder over 2 aftener. Festivalen har til formål at fremme kendskabet til regionale produkter af højeste kvalitet samt at øge interessen for kokkekunst af højeste kvalitet. Til det formål inviterer festivalen hvert år en lang række af de allerbedste tyske og europæiske kokke – langt de fleste med en, to eller tre Michelinstjerner – til i samarbejde med det lokale hotel eller den lokale restaurant at kreere en 5-retters stjernemenu med tilhørende vine. Det er et tilløbsstykke, som tiltrækker masser gæster fra såvel ind- som udland, og der er rift om pladserne.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger på Waldhaus Reinbek
 • 1 x 5-retters Michelin menu inkl. vin
 • 1 x 4-retters menu
 • 1 x Brunch (udrejse)
 • Frokost (hjemrejse)
 • 1 x Guidet rundvisning på Glücksborg Slot
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Waldhaus Reinbek

  Mød Michelin-kokken Rolf Fliegauf, som vil forkæle smagsløgene med en 5-retters menu incl. vinmenu på Waldhaus Reinbek tæt på Hamborg. Rolf Fliegauf var den yngste kok i Europa, der blev tildelt 2 Michelinstjerner, og han fortsætter med at begejstre sit publikum i sine restauranter Ecco Ascona og St. Moritz i Schweiz. Det bliver en smagsoplevelse af de helt store, når Rolf Fliegau er gæstekok hos Waldhaus Reinbek, som ligger med udsigt til de Saksiske skove. Her har familien Schlichting nyindrettet hotellet efter overtagelsen i 2021. Hotellet har 49 værelser og et dejligt Wellness-område.

  AndetWellness
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1

  Opsamling og brunch i Hedensted. Herfra videre langs Flensborg Fjord, med panoramatur forbi havnefronten, med kurs mod Flensborg by.

  Her går vi en kort tur i byen og ser bl.a. gågaden og Rote Strasse, der førhen var et kvarter med mange letlevende damer. Der bliver tid på egen hånd.

  Efter rundvisningen kører vi videre til hotellet, hvor vi efter en kop kaffe får et oplæg fra aftenens gæstekok, Rolf Fliegauf, som er den yngste kok, der er blevet belønnet med 2 Michelin-stjerner.

  Herefter er der tid til at gøre os klar til turens absolutte højdepunkt, aftenens 5-retters middag.

  Menuen består af 5 retter + appetizer samt alle ledsagende drikkevarer, herunder bl.a. Champagne fra huset Lanson, alle vine, mineralvand, saft m.m. og en lille ‘avec’ til kaffen eller teen.

 • Dag 2

  Vi kører til Nordtysklands største by – Hamburg. På en byrundtur skal vi opleve byens største seværdigheder. Vi udforsker det populære Landungsbrücke, hvor udsigten, de mange spisesteder og den centrale placering gør området til det perfekte udflugtsmål for turister.

  Videre herfra går turen til Den Gamle Elbtunnel fra 1911, også kaldet St. Pauli Elbtunnel. Gå en nostalgisk tur igennem den over 100 år gamle tunnel og lad dig hengive til et stykke af Hamburgs historie.

  Derefter kører vi forbi Hamburgs pakhusområde Speicherstadt, som er på UNESCOS liste over verdenskulturarv, og vi får et stop ved Elb-philharmonien. På vejen ser vi også Hamburgs største kirke, Michaeliskirken, som engang var verdens højeste bygning.

  Vi kører videre rundt om Alstersøerne og gør stop ved Jungfernstieg, hvor promenaden, museer og butikker i stribevis venter. Ikke langt derfra ligger det flotte rådhus og Sankt Nicolai-kirken. Resterne af Sankt Nicolai står i dag som et mindesmærke efter bombningen af byen under 2. Verdenskrig.

  Vi kører hjem til hotellet, hvor vi skal nyde en særdeles flot 4-retters menu.

 • Dag 3

  Eftermorgenmaden forlader vi hotellet og kører mod grænsen. Vi gør ophold på Glücksborg Slot, hvor vi skal på en guidet rundtur. Vi hører historien om den danske Kong Christian IX, der voksede op på slottet. Under rundvisningen fortælles der interessante detaljer om en bemærkelsesværdig mand, hans familie og hans tid.

  Efter frokost, går turen igen hjem mod Danmark.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 21:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 21:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 20:50
Brønderslev Banegård 06:30 20:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 20:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 20:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 19:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 19:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 18:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 18:25
Skanderborg Banegård 09:15 18:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:30 17:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 17:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:40 17:00
Kolding Slotsalle/Jernbanegade, ovf. banegårdspladsen 11:05 16:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:20 16:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:35 15:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:00 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
19/3-20233 dageGastronomisk Michelin-forkælelse i Slesvig-HolstenMere end 8Kr. 5.295Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu