Læserrejse til Lissabonkysten

-
Storbyskatte, historie og smuk natur

Læserrejse til Lissabonkysten

Denne læserrejse bringes i samarbejde med Bornholmnyt og Amagernyt.

På denne rejse skal vi opleve Lissabon og nyde de historiske attraktioner, spændende pladser, gammeldags sporvogne i de stejle gader samt smukt udsmykkede huse i farverige kvarterer. Vi bor ved Den Portugisiske Riviera i Estoril, kendt for ”Casino Estoril”, hvor James Bond blev opfundet. Her er også en lang, indbydende sandstrand og livligt caféliv på strandpromenaden, som fører til nabobyen Cascais. Et skønt område, perfekt til portugisisk livstil og den rene afslapning – kun 25 km. fra Lissabon og en kort gåtur fra et direkte tog til centrum.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly København-Lissabon t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter på hotel Londres
 • 7 x morgenmad
 • 4 x aftensmad inkl. vine fra Portugals forskellige regioner
 • 1 x festlig afskedsmiddag inkl. vin
 • Udflugt til Sintra (halvdagsudflugt)
 • Udflugt til Lissabon (heldagsudflugt
 • Sejltur på Tejo-floden til Cacilhas
 • Journalist Finn Edvard som rejseleder

Dagsprogram

 • Mange af byturene er til fods. Turen kan derfor være krævende for gangbesværede.

 • Udrejse

  Udrejse med Tap Airlines fra København til Lissabon. Transfer med bus til hotel. Vi går en lille orienterende byrundtur i Estoril.

 • Lissabon i bus og Belém: Heldagstur

  I dag skal vi opleve Lissabon både i bus og til fods. Vi begynder i bydelen Belém med præsidentpaladset og det berømte Belém-kloster samt Belém-tårnet, som vi ser undervejs, inden vi gør holdt ved det imponerende Monumentos de los Descubrimientos. Det var herfra de berømte portugisiske opdagelsesrejsende, bl.a. Vasco da Gama, sejlede ud for at opdage den store verden. Vi fortsætter til endnu et stop ved Eduardo VII-parken, hvor vi får et flot kig ned over Lissabon. Vi holder frokostpause på egen hånd og går en hyggelig tur om eftermiddagen i det maleriske kvarter Alfama, hvor bl.a. den så højt elskede fado-musik blev skabt.

 • Sintra: Halvdagstur

  I dag skal vi på en hyggelig halvdagstur til H. C. Andersens yndlingsby Sintra. Kun en halv times kørsel fra Lissabon finder vi denne forunderlige by, som H.C. Andersen – og mange andre poeter – beskrev som det rene paradis. Sintra er på UNESCO’s Verdensarvsliste og blev også foretrukket af Portugals konger og dronninger i generationer. Her er et andet landskab og klima end mange andre steder i Portugal og utroligt smukt med sine slotte, borge og romantiske arkitektur. Midt i den gamle bydel finder vi det velbevarede Palacio National, som vi kan besøge på egen hånd. Sammen med rejselederen spadserer vi en kort tur op til det helt eventyrlige ”Harry Potter-slot” Quinta da Regaleira, opført af en italiensk operascenograf for en velhavende kaffegrosserer. Et fortryllende mini-slot med tårne og alverdens dekorationer og en vidunderlig park med mange hemmeligheder. Vi får et syn til den utroligt smukt og højt beliggende Castelo dos Mouros, opført af maurerne, senere en kristen borg og nu et nationalt monument. Ikke langt herfra finder vi Torneroseslottet Palacio de Pena, et af Portugals syv vidundere med dets smukke tårne og spir. De to sidste attraktioner er meget højt beliggende og skal besøges med en af byens hop-on and off-busser eller små ”tuk-tuk-transportere” på egen hånd, da vores bus ikke kan køre derop.

 • Óbidos – Nazaré – Batalha: Heldagstur

  Vi skal på endnu en oplevelsesrig heldagstur, og første stop er den populære middelalderby Óbidos – et af Portugals syv vidundere. Denne højt beliggende perle af en by er omgivet af gamle fæstningsmure og byder indenfor til et væld af kunsthåndværk, caféer, kirker og historie. Her er der mulighed for at smage på den velsmagende kirsebærlikør Ginja, serveret i små chokoladekopper. Vi kører videre til en af Portugals mest berømte fiskerbyer Nazaré, i dag en populær bade- og ferieby og centrum for verdens bedste surfere. Vi besøger kirken Nossa Senhora da Nazaré med den berømte Sorte Madonna. Her holder vi frokostpause på egen hånd. Herefter kører vi til et andet af Portugals syv vidundere, det imponerende kloster i Batalha, som vi besøger sammen. Vi ser bl.a. den berømte grav med kong Duarte og hans dronning Filipa, der ligger hånd i hånd i det ufærdige kapel og med syn til den åbne himmel. Tilvalg 250,- kr.

 • Sejltur på Téjo-floden

  Vi tager med tog ind til Lissabons smukke historiske centrum, som er utrolig intakt og ligner det bybillede, som man så for mange år siden. Vi skal bl.a. nyde den imponerende plads Praca do Comércio, hvorefter vi krydser Téjo-floden for at besøge fiskerbyen Cacilhas, hvor der er mulighed for at spise frokost på en af byens fristende fiskerestauranter.

 • Hjemrejse

  Transfer til Lissabon. Hjemrejse med Tap Airlines fra Lissabon til Kastrup.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, Terminal 12:50 16:50

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
28/4-20228 dageLæserrejse til LissabonkystenMere end 8Kr. 7.295Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)