Skip to main content

Busrejse til Wagrain i Salzburg

-
Ægte alpeidyl og østrigsk “Gemütlichkeit” hos Wolfgang

Wagrain - Salzburgerland

Fantastiske naturoplevelser, små hyggelige alpebyer og enestående gæstfrihed er på programmet, når NILLES kører til Wagrain. Her skal vi opleve Salzburgerlands bjergtagende udsigter og ægte alpeidyl. Glæd dig også til at bo på det hyggelige Hotel Gasthof Enzian, der har udsigt til bjergene fra alle sider, og hvor værten Wolfgang sætter en ære i at hygge om gæsterne med harmonikamusik og højt humør.

Wagrain

I typisk alpestil har husene i Wagrain blomsterudsmykkede balkoner, og byens hyggelige torv er omkranset af små restauranter - “Bierstuben” - og forretninger. Her er flere udendørs arrangementer i sommersæsonen, og vi vil også få mulighed for at opleve en østrigsk folkloreaften. I Wagrain er desuden et stort vandland med såvel indendørs som udendørs pool. Den pragtfulde natur omkring byen indbyder til vandreture, og flere gondollifte kører i pendulfart op i bjergene.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 6 overnatninger i Wagrain
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 8 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 1 x grillaften med musik og dans
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 4 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • 1 x entré til Wasserwelt Wagrain
 • Vandretur i Wagrains bjerge
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Gasthof Enzian

  Gasthof Enzian er smukt beliggende i Wagrain med udsigt til bjergene. Værten Wolfgang sætter en ære i, at gæsterne befinder sig godt under opholdet, og stemningen er da også helt i top, når Wolfgang tager harmonikaen frem og underholder med musik. Hotellet råder over restaurant, krostue, terrasse, elevator til 2. sal og sauna. Alle værelser er udstyret med bad og toilet, telefon, TV og de fleste er med balkon. Forplejningen er særdeles god og består af buffet om morgenen samt 3-retters valgfri menu med salatbuffet om aftenen, heraf mange typisk østrigske retter. Under opholdet bliver der en grill-aften med rigtig god grillmad, musik og dans.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetBibliotek
  AndetHårtørrer
  SolariumJa
  BarKrostue

Dagsprogram og udflugter

 • Turen kan være krævende for gangbesværede. Vandretur er i kuperet terræn.

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost ved Neumünster og overnatning ved Göttingen. Næste dag frokost ved Nürnberg og forbi München. Grænsen til Østrig passeres ved Salzburg. Ankomst til Wagrain tidligt på aftenen.

 • Salzkammergut – St. Wolfgang: Heldagsudflugt

  Vi kører af bjergvejene gennem Dolomitterne i Salzburgerland, kommer via St. Martin og Annaberg over Gschütt-passet til Hallstätter-søen. Senere besøger vi St. Wolfgang, som ligger ved søen af samme navn. Her ligger restaurant “Den Hvide Hest”, som inspirerede til operetten “Sommer i Tyrol”.

  I St. Wolfgang er der mulighed for en spadseretur langs promenaden eller en sejltur på St. Wolfgang-søen. Turen fortsætter i dette pragtfulde alpesøområde forbi pittoreske St. Gilgen, Fuschl og Wiestalstausee.

 • Trattberg – Christl-Alm: Heldagsudflugt

  I dag kører vi ad en smuk panoramavej til Trattberg. Her bevæger vi os over trægrænsen og har en betagende udsigt til Dachstein-bjergene. Sepp og Beatrix byder velkommen i den hyggelige almhytte Christl-Alm, og der bliver mulighed for at prøve stedets specialiteter. Sepp finder harmonikaen frem, og vi hygger os.

 • Kaprun – Hohe Tauern – Zell am See: Heldagsudflugt

  Fra Kaprun kører vi med specialbus til Europas største transportplatform, hvorfra man hæves op ad bjergsiden. Den øverste strækning køres atter med specialbus gennem bjergtunneler og slugter op til den store opdæmmede sø i nationalparken Hohe Tauern. Her er der mulighed for en spadseretur på den store dæmning, hvor man kan opleve det enestående bygningsværk og få en fantastisk udsigt. Herefter går turen til Zell am See, hvor man kan handle i byens forretninger eller spadsere langs søen.

 • Salzburg: Halvdagsudflugt

  Vi kører til Mozarts fødeby Salzburg, hvor borgen Hohensalzburg knejser højt over byen. Vi skal udforske byens spændende, historiske seværdigheder og på en spadseretur ser vi bl.a. domkirken med den barokke facade, den smukke residensplads samt gaden med de mange smedejernsskilte, Getreidegasse, hvor også Mozarts fødehjem ligger.

 • Almabtrieb – Almfest

  Vi skal opleve en rigtig almfest i forbindelse med Almabtrieb, hvor blomsterudsmykkede køer drives ned i byerne efter at have tilbragt sommeren på græsgangene i bjergene. Der er mulighed for at smage på lokale lækkerier, landbrugsspecialiteter, den nye ugærede vin eller se på lokalt kunsthåndværk og nyde stemningsfuld, levende musik i byerne.

 • Wagrain: Vandretur

  På rejsen oplever vi også bjergene omkring Wagrain til fods på en vandretur. Vi tager en lift op og nyder det flotte alpelandskab med udsigter og alpeflora. Passende fodtøj medbringes.

  Gennemførelse af vandreturen afhænger af vejret.

 • Hjemrejse

  Hjemturen foregår ad samme rute som på udrejsen, dog med frokost ved Bamberg og overnatning nord for Kassel. Sidste dag er der indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 20:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej 06:05 20:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:50
Brønderslev Banegård 06:30 19:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvejen 06:40 19:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 19:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 18:50
Haverslev Industriparken, Circle K 07:35 18:40
Hobro Busterminal, H. I. Biesgade 07:50 18:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 18:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 08:25 17:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 17:25
Skanderborg Banegård 09:15 17:00
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 09:30 16:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, Busholdeplads 10:30 16:05
Vejle Vinding, Friis Hansensvej 10:40 16:00
Kolding Jernbanegade, banegårdspladsen 11:05 15:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:20 15:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:35 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:00 14:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
27/6-20219 dageWagrain - SalzburgerlandMere end 8Kr. 6.395Bestil
25/7-20219 dageWagrain - SalzburgerlandMere end 8Kr. 6.395Bestil
29/8-20219 dageWagrain - SalzburgerlandMere end 8Kr. 6.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Wagrain?

  Gennemsnitstemperatur: Salzburg (gns.): juli - september 18° - 24°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Wagrain?

  Entréer udgør: Sejltur på St. Wolfgang-søen ca. EUR 22. Lammerklamm ca. EUR 5. Lift vandretur ca. EUR 22. Kørsel med specialbus til Kaprunertal ca. EUR 22.

 • Særlige forbehold på turen til Wagrain

  Forbehold: Ændringer i programmet pga. vejrforhold kan forekomme.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu