Skip to main content

Rejse til Kroatien og Østrig

-
Oplev det bedste af Østrig og Kroatien

Østrig – Istrien

Østrig og Kroatien ligger kun 275 km fra hinanden, men er på mange måder vidt forskellige. I Østrig, hvor vi bor i den hyggelige by, Wagrain, oplever vi den typiske østrigske charme og gæstfrihed og nyder den imponerende bjergverden. Syd for Østrig i Kroatien skiftes bjerglandskaberne ud med palmer, antikke byer og azurblåt hav. Vi bor i den skønne kystby, Opatija, hvorfra vi tager på spændende udflugter.

Dagsprogram

 • Dag 1 og 2: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og overnatning ved Erlangen. Næste dag frokost ved Irschenberg. Vi kører forbi München og når grænsen til Østrig ved Salzburg. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Wagrain, hvor vores vært Wolfgang byder velkommen.

 • Dag 3: Grossglockner

  På en panoramatur ad den berømte Grossglocknerhøjalpevej med hårnålesving og storslåede udsigter kører vi op til Franz-Josefs-Höhe, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt til Østrigs højeste bjerg Grossglockner, der med sine snedækkede tinder når en højde på 3.797 m. Udflugten er en storslået naturoplevelse og et af rejsens højdepunkter.

 • Dag 4: Trattberg – Christl-Alm – halvdagstur

  Vi kører ad en smuk panoramavej til Trattberg og oplever den vilde natur og en betagende udsigt til Dachstein-bjergene. Sepp og Beatrix byder velkommen i den hyggelige almhytte, Christl-Alm. Det er muligt at prøve stedets specialiteter og stemningen er i top, når Sepp finder harmonikaen frem.

 • Dag 5: Opatija

  Vi forlader Wagrain og kører ad en flot panoramavej over Tauernpas til Villach. Via Ljubljana kører vi ind i Kroatien og ankommer til Opatija midt på eftermiddagen.

 • Dag 6: Istrien – Pula

  Vi kører via Uckatunnelen til den historiske by Pula. Byen bliver ofte beskrevet som en mini-udgave af Rom. Her finder man brede promenader, hyggelige smalle stræder og ikke mindst det imponerede amfiteater. Vi går en tur i den gamle bydel, hvor vi bl.a. ser nogle af byens store seværdigheder, herunder Augustus-templet og Sergiernes Triumfbue.

 • Dag 7: Sejltur på Kvarnerbugten – heldagstur

  Vi tager på en hyggelig sejltur på Kvarnerbugten med musik og udskænkning af diverse drikke ombord. Målet er den hyggelige kystby Lovran, hvor vi nyder en middag i skønne omgivelser.

 • Dag 8 og 9: Hjemrejse

  Hjemrejse gennem Østrig og Tauerntunnelen, frokost i Golling og overnatning ved Bayreuth. Sidste dag via Berlin til frokost i Neumünster.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Østrig-Istrien?

  Entréer udgør: Sejltur på Kvarnerbugten inkl. frokost med 1 drik ca. EUR 30.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Kroatien?

  I Kroatien bruger man Kroatiske Kuna (HRK).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu