Skip to main content

Jul i Norge - Telemarken

-
Hold jul på hyggelige og traditionsrige Straand Hotel midt i Telemarken

Jul i Norge - Telemarken

Glæd dig til at fejre juleaften på det historiske Straand Hotel i Vrådal. Hotellet emmer af tradition og idyl og her har den gode service og gæstfrihed været det gennemgående tema i mere end 150 år. De flotte historiske rammer ses både i restauranten, på værelserne og i den hyggelige pejsestue, hvor ilden knitrer. Oplev hvordan julefreden sænker sig, når sneen langsomt daler i den smukke Telemark. Du kan også se frem til en hyggelig juleaften samt nogle spændende udflugter, hvor vi bl.a. hører om Norges sølvminedrift og oplever den imponerende Telemarkskanal.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge Hirtshals – Langesund tur/retur
 • 4 overnatninger i Vrådal
 • 4 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • 1 x 3-retters julemenu
 • 1 x Julebord første juledag
 • 1 x Julekos kagebord
 • 2 x frokost
 • 1 x morgenbuffet på Fjord Line (udrejse)
 • 1 x middagsbuffet med drikkevarer på Fjord Line (hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Quality Straand Hotel & Resort

  Quality Straand Hotel ligger i det naturskønne Telemarkområde i landsbyen Vrådal, som byder på oplevelser og aktiviteter året rundt. I 150 år har familien Straand været værter på deres 4-stjernede hotel. Den nuværende vært Johan er dansk gift og derfor bekendt med de danske juletraditioner, som værtsparet på fornem vis kombineres med de norske. Hotellet har bl.a. elevator og pæne værelser, der er indrettet i traditionel norsk stil, alle med bad, toilet, TV samt Wi-Fi. Derudover findes her en hyggelig bar, pejsestue med behagelige møbler og en indendørs swimmingpool. Forplejningen er righoldig efter bedste norske traditioner.

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi sejler fra Hirtshals til Langesund med Fjord Line og nyder en morgenbuffet ombord. Vi kører gennem Telemarkens smukke landskaber til Vrådal, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

 • Dag 2: Sølvminebyen Kongsberg og Notodden

  Efter morgenmaden kører vi til Kongsberg, hvor sølvminedrift har fundet sted i mere end 300 år og faktisk helt frem til 1958. I alt fandtes der 200 miner i området, som skabte grundlag for en række andre erhverv i byen. Det gjorde Kongsberg til Norges næststørste by i 1700-tallet. Vi besøger byens Sølvværksmuseum i den gamle smeltehytte (entré NOK 120) og hører om byens spændende historie, hvor også Kong Christian IV har spillet en hovedrolle. Herefter kører vi til Notodden, som var en tidligere industriby, og i dag er at finde på UNESCOS Verdensarvsliste.

  Vi besøger Telemarksgalleriet med kunst fra Telemarken samt Verdensarvscenteret, som på en spændende måde viser de begivenheder som gav Notodden en plads på UNESCOS fornemme liste (entré NOK 100, samme billet begge museer).

  På vej tilbage til Vrådal stopper vi ved Heddal Stavkirke, som er Norges største stavkirke og et imponerende syn. Vi spiser middag på hotellet og kan efterfølgende nyde levende musik i Straand Bar.

  Sølvminebyen Kongsberg og Notodden
 • Dag 3: Dalen og juleaften

  Vi kører en formiddagstur til den smukke, lille by Dalen, som ligger billedskøn ved søen Bandaks vestlige ende. Vi spadserer en lille tur rundt i den sneklædte by og ser bl.a. Dalen Hotel, som kun kan betegnes som et eventyrhotel med sin underfundige byggestil, inden vi kører tilbage til Vrådal, hvor frokosten venter.

  Over middag er der mulighed for at deltage i julegudstjeneste i Vrådal Kirke. Kl. 18:30 inviterer Straand Hotel på en juleaperitif i baren, hvor direktøren ønsker glædelig jul. Der vil blive læst op fra juleevangeliet inden vi skal nyde en flot 3-retters julemiddag. Under middagen vil der være levende musik.

  Efter maden er det tid til ”julekos” i baren med stor kagebuffet. Der bliver sunget julesange og danset omkring træet, inden julenissen kommer forbi og uddeler julegaver. Juleorkesteret spiller op til dans.

  Dalen og juleaften
 • Dag 4: Sølvsmedstunet og Sjøormtårnet

  Efter morgenmaden besøger vi Sølvsmedtunet, hvor den lokale sølvsmed kreerer sine værker. Her er også et nisseloft med et stort udvalg af julepynt.

  Vi spiser frokost i hotellets restaurant inden vi kører ud til Sjøormtårnet i Seljord, hvorfra man har en flot udsigt udover Seljordsvannet. Turen ud til tårnet er ikke for gangbesværede, husk godt fodtøj. Sidst på eftermiddagen serveres der kaffe i pejsestuen, og der er levende musik. Om aftenen nyder vi det store julebord inden der igen er musik og dans i Straand Bar.

  Sølvsmedstunet og Sjøormtårnet
 • Dag 5: Telemarkskanalen

  Vi sætter kurs mod Vrangfoss-sluserne, der er de største sluser i Telemarkskanalen. Langs Telemarkskanalen kører vi mod Ulefoss og Skien samt til Porsgrunn. I Porsgrunn ligger porcelænsfabrikken, som er Norges svar på Royal Copenhagen. Vi sejler med Fjord Line fra Langesund til Hirtshals og nyder middagsbuffet inklusive drikkevarer ombord.

  Telemarkskanalen

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding (gratis langtidsparkering) 04:00 23:25
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 04:45 22:35
Skanderborg Banegård 05:00 22:20
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 05:15 22:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 05:25 21:55
Randers Rasteplads Gudenåen Øst 05:40 21:40
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 06:00 21:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:15 20:55
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:45 20:25
Dybvad Falkevej 25 06:45 20:25
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 20:15
Brønderslev Q8, Jerslevvej, P-plads ved Grillen, ovf. Bondestuen 07:15 19:55
Hjørring A-Z, P-plads 07:40 19:30
Hirtshals Dalsagervej 3, P-plads ved Hirtshals Transport Center 07:55 19:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
22/12-20215 dageJul i Norge - TelemarkenMere end 8Kr. 5.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu