Busrejse til Fjordnorge

-
Verdens smukkeste fjorde og fjelde

Fjordnorge

Glæd dig til at opleve de norske fjorde, som er udråbt til verdens bedste rejsemål af National Geographic. Her er snehvide fjeldtinder, dybblå fjorde og farverige byer. Rejsen er forfinet gennem mange år, og vi har samlet Fjordnorges perler i én uforglemmelig rundrejse.

Vi bor i de spændende byer Molde, Geiranger, Ålesund, Bergen og Stavanger, kører på de fantastiske vejbyggerier Atlanterhavsvejen og Trollstige og sejler naturligvis også gennem Geirangerfjorden.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge Hirtshals - Langesund
 • Færge Kristiansand - Hirtshals
 • 7 overnatninger på gode hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad i Norge
 • 1 x morgenbuffet med drikkevarer (Fjord Line)
 • 1 x frokost inkl. drikkevarer (Color Line)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Sejltur på Geirangerfjorden
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Radisson Blu Resort, Beitostølen

  Radisson Blu Resort er centralt beliggende på skisportsstedet Beitostølen, med en fremragende udsigt over bjergene. Hotellet råder over restaurant, reception, bar, indendørs pool, fitnessrum, wellnessafdeling, sauna, solarium, spabehandlinger samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad/toilet, tv, telefon, gratis Wi-Fi samt faciliteter til at lave kaffe/te på værelset. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessrum
  AndetSpa- og wellnesscenter
  SolariumJa
  BarJa
 • Dag 1-2 - Benyttes kun på afgangen den 31.07-07.08 2021

  Scandic Valdres

  Scandic Valdres har en idyllisk placering ved Strandefjordens kyst. Beliggenheden midt mellem det østlige og vestlige Norge gør Scandic Valdres til det perfekte stoppested for rejsende. Hotellet råder over reception, restaurant, elevator, bar, indensørs pool, sauna og relaxområde, fitnessrum, udendørs terrasse samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen og en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessrum
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-3

  Scandic Seilet Hotel

  Scandic Seilet er centralt placeret i Molde tæt på byens centrum. Fra hotellet er der en storslået udsigt over områdets mange bjerge. Alle værelser er med bad/toilet, hårtørrer, tv og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen og en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  HavudsigtJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  VekselkontorJa
  AndetSpa
  BarJa
 • Dag 3-4

  Hotel Noreg

  Hotel Noreg er et hyggeligt hotel beliggende i Ålesund. Hotellet råder over sauna og indendørs pool samt gratis wifi. Alle værelser er med eget toilet og bad. Desuden er der minikøleskab samt TV på værelset.

  ReceptionJa
  InternetJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
 • Dag 4-5

  Hotel Geiranger

  Hotel Geiranger ligger med udsigt udover Geirangerfjorden, som er opført på UNESCO's verdensarvsliste. Hotellet råder og restaurant, bar, elevator, terrasse med udsigt over fjorden samt trådløst internet. Alle værelser er med bad/toilet, hårtørrer, tv, telefon og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  VekselkontorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 5-6

  Quality Hotel Sogndal

  Quality Hotel Sogndal ler centralt placeret i Sogndal, tæt på Sogne Fjord. Hotellet råder og restaurant, bar, elevator, frisør- og skønhedssalon samt trådløst internet. Alle værelser er med bad/toilet, tv, telefon, hårtørrer, minibar og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFrisør-/skønhedssalon
  VekselkontorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 6-7

  Hotel Hordaheimen

  Hotel Hordaheimen er centralt beliggende i Bergen i gåafstand til flere af byens seværdigheder. Hotellet har døgnåben reception. Hotellets værelser er alle udstyret med bad og toilet. Desuden er der TV og minibar, hårtørrer og skrivebord.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFrisør-/skønhedssalon
  VekselkontorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Det er en god idé at medbringe vind- og vandtæt beklædning samt gode sko.

 • Dag 1: Tyrifjorden – Beitostølen

  Fra Hirtshals sejler vi med Fjord Lines store, flotte cruise-færge til Langesund, hvor vi ankommer over middag. På overfarten er NILLES vært ved den store morgenbuffet. Vi begiver os straks efter ankomst ud på en smuk tur mod Drammen og herfra gennem Norges frugthave forbi Tyrifjorden. Fra Fagernes følger vi fjeldvejen mod Beitostølen, hvor vi har første overnatning i det enestående norske fjeldlandskab

 • Dag 2: Dombås - Åndalsnes

  Vi passerer den store sø Bygdin og kører over Valdresflya i 1.389 m. højde, hvor der ofte – selv om sommeren – ligger høj sne på begge sider af vejen.

  Herfra er der en enestående udsigt mod Norges højeste fjeldtinder i Jotunheimen. Vi nyder naturen, inden vi når Gudbrandsdalen og Dombås. Herfra kører
  vi en smuk strækning med bussen, med mulighed for fotostop undervejs, hvor vi kommer rundt i fjeldet, inden vi ankommer til Åndalsnes. Vi er nu nået ud til det vestnorske fjordlandskab. Her sejler vi over en af fjordene og når snart rosernes by Molde,
  der er berømt for sin smukke beliggenhed ved Moldefjorden med udsigt til flere hundrede forrevne fjeldtinder.

 • Dag 3: Atlanterhavsvejen

  En flot dag med to af verdens mest imponerende vejanlæg venter os. Vi kører først mod nord og ud på Atlanterhavsvejen, som nordmændene selv har kåret til århundredets vejbyggeri. Her mødes land og hav, og vejen er anlagt på småøer og klippeskær, der er bundet sammen af adskillige broer. Vi holder naturligvis pause ved vejens bedste udsigtspunkt, hvor der er helt fri udsigt mod Atlanterhavet og de særprægede broer.

  Herfra går turen tilbage mod Åndalsnes og Romsdalen, hvor vi ser Europas stejleste fjeldvæg, inden vi når Trollstigen. Den gamle fjeldvej snor sig op ad fjeldsiden gennem flotte hårnålesving med en enestående udsigt ned gennem dalen og ud mod Isfjorden. På toppen af Trollstigen bliver der god tid til se de nyanlagte udsigtspunkter, der bl.a. byder på en flot udsigt mod fjeldtinderne Kongen, Dronningen og Bispen.

  Om eftermiddagen går vores rute gennem Norges jordbærdal og langs Storfjorden til den smukke jugendstil-by Ålesund, hvor vi overnatter på et godt hotel i centrum. Efter aftensmaden er der mulighed for at spadsere op på Aksla-fjeldet, hvorfra udsigten er kåret til at være Norges flotteste.

 • Dag 4: Ålesund – Geirangerfjorden

  I dag skal vi opleve en af turens højdepunkter, nemlig sejlads gennem Geirangerfjorden. Her oplever vi, hvordan fjorden gradvis bliver smallere og de næsten lodrette klippevægge rejser sig direkte op fra vandoverfladen. Hele dette enestående landskab er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

  Allerinderst i fjordene ligger den lille flække Geiranger, der om sommeren besøges af flere hundrede krydstogtsskibe fra hele verden – og dét med god grund. Stedet er indbegrebet af Norge med bygden, der er omgivet af majestætiske fjelde og vild natur.

  Vi overnatter i Geiranger på et af byens hoteller, hvorfra vi kan nyde en magisk udsigt over Geirangerfjorden og naturen.

 • Dag 5: Isbræer og fjordlandskaber

  Fra Geiranger begiver vi os igen op i højderne, og i klart vejr tager vi en afstikker til fjeldet Dalsnibba, hvorfra vi i 1.500 meters højde har udsigt mod både fjorden, dalen, fjeldtinderne og isbræerne i området.

  Herfra fortsætter vi mod Lom, hvor vi besøger en af Norges flotte, gamle stavkirker, inden turen fører os videre over den gamle Sognefjeldsvej. Også her er der ofte sne om sommeren, og udsigten mod Jotunheimens mytiske fjeldtinder er fantastisk. Sognefjelds-vejen leder os videre ud mod kysten, hvor vi følger den turkisblå Lustrafjord til Sogndal, hvor vi overnatter.

 • Dag 6: Sogndal – Bergen

  Vi krydser Sognefjorden med færge og begiver os over fjeldene mod vandfaldet Tvindefoss, inden vi spiser frokost i Voss. Herfra går turen til Bergen. Vi tager en lille spadseretur på Bryggen, der er byens absolut mest kendte område med sine flere hundrede år gamle træhandelsgårde. Vores hotel ligger centralt i byen, og der bliver tid til en lille tur på egen hånd.

  Efter aftensmaden tilbyder rejselederen en tur med byens skinnebane til toppen af fjeldet Fløyen, hvorfra solnedgangen på klare aftener er ubeskrivelig.

 • Dag 7: Stavanger

  Syd for Bergen følger vi den imponerende kystrute mod Stavanger, hvor færger, broer og undersøiske tunneller forbinder to af Norges største og smukkeste byer. Over middag er vi fremme i Norges oliehovedstad Stavanger, hvor vi besøger byens moderne, flotte og informative oliemuseum, der giver et meget spændende indblik i Norges oliehistorie.

  Der bliver tid til besøg i den charmerende, gamle bykerne med de særdeles velbevarede træhuse. Vi overnatter på et hotel lidt uden for centrum af Stavanger.

 • Dag 8: Jøssingfjorden

  Også rejsens sidste dag byder på store natur- og historieoplevelser. Syd for Stavanger begiver vi os ud på den gamle kystrute Nordsjøvegen. Vi følger bl.a. Jøssingfjorden, hvor en af de mest skæbnesvangre begivenheder fandt sted forud for besættelsen af Danmark og Norge den 9. april 1940. Strækningen er også berømt for sin barske klippenatur.

  Først på eftermiddagen er vi i Kristiansand, hvor vi går ombord på Color Lines store Superspeed-færge. NILLES er også her vært med den store buffet inkl. drikkevarer.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 04:45 23:10
Skanderborg Banegård 05:00 22:55
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 05:15 22:40
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 05:25 22:30
Randers Rasteplads Gudenåen Øst 05:40 22:15
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 06:00 21:55
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:15 21:40
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 06:45 21:10
Dybvad Falkevej 25 06:45 21:10
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 21:00
Brønderslev Q8, Jerslevvej, p-plads ved Grillen, ovf. Bondestuen 07:15 20:40
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 07:40 20:15
Hirtshals Dalsagervej 3, P-plads ved Hirtshals Transport Center 07:55 19:45

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
4/7-20218 dageFjordnorgeMere end 8Kr. 9.695Bestil
31/7-20218 dageFjordnorgeMere end 8Kr. 9.695Bestil
22/8-20218 dageFjordnorgeMere end 8Kr. 9.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Fjordnorge?

  Temperaturen kan svinge fra 10° - 15° til ca. 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Fjordnorge?

  Entréer udgør Stavkirken i Lom ca. NOK 60,00. Billet til Fløibanen ca. NOK 113,00. Oliemuseet i Stavanger ca. NOK 65,00.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner