Skip to main content

Krydstogt i Limfjorden - 2 dage

-
Vaskeægte dansk sommeridyl

Krydstogt i Limfjorden - 2 dage

Det bliver ganske enkelt ikke mere idyllisk, end når vi sejler i Limfjorden med den nostalgiske skonnert Maja. På dette unikke krydstogt kan du se frem til at opleve fjordens hyggelige og maritime byer som oser af vaskeægte dansk sommerstemning, en flot og afvekslende natur med højt til himmelen og plads til at puste ud. Når du sidder på det solbeskinnede dæk med et godt glas og nyder udsigterne, vil du med garanti mærke roen indfinde sig i takt med, at vi lydløst skærer gennem det rolige farvand. Så kan man mærke, at man lever.

Skib

Maja er et meget flot skib med plads til 75 passager. På disse krydstogter vil der dog maksimalt være 54 passager ombord. Skibet blev bygget i Holland i 1916 på et af de mange værfter langs Rhinen. Gennem tiderne har Maja været benyttet som både fiskerskib og fragtskib, bl.a. har hun fragtet granit fra Bornholm til København. I 1997 blev skibet restaureret og omdannet til passagerskib. Lastrummet fungerer i dag som salon med borde og stole og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. For de interesserede er der mulighed for at deltage i at sætte sejl.

Hotel

 • Hotel Lidenlund

  Ældre byhotel beliggende i hjertet af Lemvig nær gågade, cafeer og havnen, hvor der hele sommeren er stemning og liv. Værelserne, som kan forekomme uensartede, er enkelt indrettet med bl.a. tv, bad og toilet. Forplejningen består af aftenmenu/aftenbuffet, som serveres på lokal restaurant og morgenbuffet.

  InternetJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Limfjorden er et meget roligt farvand og risikoen for søgang og søsyge er derfor utrolig lille. Derfor behøver man ikke være søstærk for at deltage i dette krydstogt. Alle i almindelig fysisk form kan ligeledes deltage i krydstogtet. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere og stærkt bevægelseshæmmede at deltage på rejsen.

 • Dag 1: Struer - Lemvig

  Ankomst til Struer hvor skonnerten Maja ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen, hvorefter vi stævner ud i Limfjorden, imens vi nyder en lækker frokost. Vi sejler om Venø og passerer øens nordspids, hvor vi med lidt held kan spotte solbadende sæler på land. Vi sejler gennem Oddersund, og fortsætter ud i Nissum Bredning, som slutter lige inden Limfjorden munder ud i Vesterhavet. I et roligt tempo sejler vi forbi stejle bakker, skrå marker og grønne træer til Lemvig - en dejlig by med et hyggeligt gågademiljø, som munder ud i byens charmerende havn. Vi indkvarteres i byen og nyder en dejlig sommeraften i maritime omgivelser.

 • Dag 2: Thyborøn - Vesterhavet

  Efter morgenmad på hotellet sejler vi videre ud gennem LemVig med kursen mod vest til Thyborøn. Her ankommer vi til en af Danmarks største fiskerihavne med vestkystens største dokfacilitet. Samtidig er byen en livlig turistby om sommeren med butikker og restauranter. Hvis vejret tillader det, vil vi sejle ud i Vesterhavet gennem Thyborøn Kanal, der siden 1862 har gjort det muligt at sejle ind i Limfjorden. Her vi vil opleve vestenvindens susen fra første række Efter frokost kører vi til Thyborøn-fæstningen, som er en del af Atlantvolden. Den består af 8000 betonkonstruktioner, hvoraf 2000 er på dansk grund, og 100 ved Thyborøn, der blev bygget af besættelsesmagten under 2. verdenskrig. De blev bygget for at forhindre de allierede i at gå i land. Der vil blive tid på egen hånd til at udforske byen, havnen eller et af byens museer. Herefter kører vi tilbage til Lemvig, og bussen kører jer tilbage til Struer.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu