Skip to main content

Rejse til Island - flyv direkte fra Aalborg

-
Vandfald, vildmarker og vulkaner

Island rundrejse - fly fra Aalborg

Island bobler i bogstavelig forstand af energi med spektakulære gejsere og vulkaner, der afløses af rasende floder og brusende vandfald. Landskaberne veksler fra højlandets forblæste vidder med sorte, øde sletter, der er skabt af tidligere vulkansk aktivitet, til frodige blomstrende områder og kælvende isbræer med enorme iskapper. Vi oplever landet fra de smukkeste sider, og undervejs støder vi på en varm og imødekommende befolkning, der med stolthed formidler sin kultur og egenart.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Fosshotel Baron

 • Dag 2-3

  Hotel Borgarnes

  Hotel Borgarnes ligger i det smukke sydvestlige Island, blot 200 m fra Borgarfjördur Fjord. Værelserne er udstyret med tv, gratis Wi-Fi, radio og telefon, eget badeværelse med bad, føntørrer, håndklæder samt toiletartikler inkluderet. Hotellets restaurant tilbyder morgenmad samt en traditionel islands á la carte-menu til middag.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 3-5

  Hotel Natur

  Natur Hotel ligger i den nordøstlige del af Island, 14 km. udenfor Akureyri med vandrestier der leder ned til havet og op i bjergene. Hotellets koncept er centreret omkring bæredygtighed og har en smuk udsigt ud over Eyjafjörður.. Alle værelser har eget badeværelse, hårtørrer, Tv, fri Wi-Fi og et bord med stol. Morgenmad er inkluderet. Dertil kan der spilles pool, tennis, trænes eller benyttes jacuzzi eller sauna.

  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 5-6

  Hotel Eyvindara

  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 6-7

  Hotel Dyrhólaey

  Hotel Dyrhólaey ligger skønt blandt grønne bakker og så snart man ankommer, kan man fornemme stilheden, som hotellet værner om. Vi nyder et afslappende ophold på det familiedrevet hotel efter en dag på farten. På hoteller er der en terrasse, hvorfra man kan nyde den flotte udsigt til de grønne dale. Desuden har hotellet en restaurant som specialiserer sig i islandske retter, en bar og døgnåben reception.Alle værelser er unikt indrettet og med bad og toilet samt hårtørrer. Desuden findes TV og elkedel samt gratis wifi.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer og elkedel
 • Dag 7-8

  Fosshotel Baron

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer og elkedel

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg – Keflavik – Reykjavik – 50 km

  Udrejse med Play fra Aalborg direkte til Keflavik, hvor bussen venter på at køre os til den islandske hovedstad, Reykjavik. Undervejs til hotellet, skal vi på en rundtur i Reykjavik, hvor vi bl.a. ser Perlan, Höfdi Huset og Hallgrimskirken. – Vi overnatter på Fosshotel Baron i Reykjavik.

  Aalborg – Keflavik – Reykjavik – 50 km
 • Dag 2: Skálholt – Geysir - Gullfoss - Thingvellir – 290 km

  Vi skal på rundtur i det sydlige Island og se flere af Islands allerstørste naturfænomener. Vi skal dog først besøge Skálholt, der var Islands første bispesæde og gennem mere end 700 år har været øens teologiske centrum.

  Herefter fortsætter vi til Geysir, der er fællesbetegnelsen for de springende varme kilder. Her får vi mulighed for at iagttage det geotermiske naturområde på nært hold med bl.a. gejseren Strokkur, der hvert ottende minut pruster vand 20 meter op i luften. Vi skal også se til det gyldne vandfald, Gullfoss, der er et af Islands allerstørste naturfænomener, inden vi afslutter turen i Thingvellir Nationalpark, hvor historien går langt tilbage i tiden.

  Vi overnatter i Borgarnes.

  Skálholt – Geysir - Gullfoss - Thingvellir – 290 km
 • Dag 3: Deildartunguhver – Hraunfossar – Barnafoss – Reykholt – Glaumbær – 420 km

  Vi kører fra hotellet og første stop er de varme springkilder Deildartunga nær Reykholt. Reykholt er også kendt som saga-skriveren Snorri Sturlusons bopæl. Vi ser også det specielle, anderledes og måske mindre kendte Hraunfossar-vandfald, som er mindre kraftfuldt end andre kendte, islandske vandfald men til gengæld er en æstetisk fryd for øjet. Vi fortsætter mod nord og besøger tørvegården og præstegården i Glaumbær, inden vi ankommer til hotellet nær Akureiri.

  Deildartunguhver – Hraunfossar – Barnafoss – Reykholt – Glaumbær – 420 km
 • Dag 4: Godafoss – Myvatn - 200 km

  Dagens første store oplevelse er Godafoss ”Gudernes Vandfald”. Allerede fra hovedvejen kan man skimte det enorme vandfald, med sin næsten Niagara Falls-lignende halvcirkel. Vi fortsætter mod det storslåede naturreservat, Mývatn, og vi besøger også ”Djævelens Køkken”, der har fået sit navn på baggrund af de boblende mudderhuller og golde månelandskaber. Vi gør ophold ved Myvatn Naturbad og har mulighed for et forfriskende og helsebringende bad (ej inkluderet), inden bussen returnerer til hotellet nær Akureiri.

  Godafoss – Myvatn - 200 km
 • Dag 5: Akureiri – Krafla – Dettifoss - 480 km

  En dag med nærmest enorme oplevelser, hvor formiddagen byder på både turkisblå vulkansøer og dampende lavamarker, når vi skal besøge det kæmpemæssige Krafla krater, der er en del af et stadig meget aktivt vulkansystem.

  Fra den ene imponerende naturoplevelse og videre til den næste. – Dettifoss er, med op mod 500 kubikmeter vand over klippekanten i sekundet, det kraftigste vandfald i Europa. Skyer af damp fra det enorme Dettifoss kan ses på kilometers afstand.

  Turen fortsætter gennem de smukke landskaber og vi overnatter i Egilsstadir.

  Akureiri – Krafla – Dettifoss - 480 km
 • Dag 6: Djúpivogur – Vatnajökull - Jökulsárlon – 530 km

  Glæd dig til en lang men utroligt flot dag, når vi fortsætter sydover. Vi tager et kort ophold i Djupivogur, ud for hvilken øen Papey ligger. Her menes de første irske munke at have levet, før nordboerne kom.
  Vi kører langs flere af de smukke islandske fjorde, med Europas største gletsjer, Vatnajökull, som en imponerende kulisse i til højre for bussen. Vi gør ophold i Jökulsárlón, hvor der er mulighed for at komme ud at sejle mellem isbjerge i amfibiekøretøjer.

  Sejlturen koster 420 kr. pr. person og skal bestilles ved tilmelding.


  Ved imponerende Vatnajökulls sydspids passerer vi det store deltaområde, hvor man stadig kan se nogle af ødelæggelserne fra det store vulkanudbrud. Vulkanen under gletsjeren fik smeltevand og mudder til at løbe ud i deltaet og ødelagde derved alt på sin vej. Vi gør også ophold ved nationalparken, Skaftafell, hvor vi får mulighed for en lille gåtur ud i området.

  Herefter forsætter vi til overnatning i Vik, der er kendt for de sorte strande, bestående af lavagrus.

  Djúpivogur – Vatnajökull - Jökulsárlon – 530 km
 • Dag 7: Dyrholaey – Skógar - Seljalandsfossen – Hvolsvöllur - 120 km

  Dagen byder en kortere køretur, men stadig med masser af smukke naturoplevelser. - Vi skal besøge Dyrholaey, som er Islands sydligste punkt og kendt for den 120 meter høje klippe, ”Nøglehullet”. I dette fantastiske område yngler utallige havfugle, og her får vi chancen for at opleve søpapegøjer, mallemukker og hvide suler. Der kan være begrænset adgang til Dyrholaey i juni pga. fuglenes ynglesæson.

  Herefter går turen til til Skógar, hvor vi besøger et interessant egnsmuseum.

  Vi passerer den smukke Seljalandsfoss, inden vi besøger det nye, flotte lavacenter i Hvolsvöllur hvor vi ser en fantastisk udstilling om de underjordiske kræfter.

  I løbet af dagen afslutter vi den Islandske rundtur, når vi er tilbage i Reykjavik, hvor vi igen skal overnatte på Fosshotel Baron.

  Dyrholaey – Skógar - Seljalandsfossen – Hvolsvöllur - 120 km
 • Dag 8: Reykjavik – Keflavik -Aalborg

  Bussen kører os til lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Aalborg.

  Reykjavik – Keflavik -Aalborg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man på Island?

  Valuta hedder Islandske krona og kan købes på Island.

  kurs pr. 22/11 2022

  1 islandsk krone svarer til 0.050 danske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu