Skip to main content

Rundrejse i Finland

-
De tusind søers Land

Rundrejse i Finland

Sæt kursen mod vores spændende rundrejse i Finland og forbered dig på et hav af spektakulære oplevelser. Her møder du enestående natur, livlige storbyer og et hjertevarmt folk, der byder dig velkommen med åbne arme. Landet kaldes for De Tusind Søers Land, og med over 185.000 søer, som skinner smukt i sommerens klare lys, er Finland bestemt et besøg værd. Slotte fra Middelalderen, den finske historie, dyrelivet og den fantastiske natur sikrer, at denne rejse ikke så nemt går i glemmebogen.

Kort

Hoteller

 • Dag 1-3

  Scandic Grand Marina

  Hotellet ligger tæt på havet og ved siden af centrum af Helsinki, i en gammel bygning opført i jugendstil. Hotellet er hyggeligt indrettet og med alverdens faciliteter. Hotellet har reception, restaurant og bar samt elevator. Der er et dejligt wellness område med træningsfaciliteter og sauna. Alle værelser er udstyret med toilet og bad, TV og bord.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 3-4

  Sokos Lappee

  Sokos Lappee ligger centralt og tæt på restauranter, butikker og cafeer. Hotellet er hyggeligt indrettet med moderne interiør. Der er fri adgang til fitness og saua. Alle værelser er udstyret med toilet og bad, Wi-Fi, tv, aircondition samt kaffe og the faciliteter. På hotellet er der en skøn italiensk-inspireret restaurant.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 4-5

  Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuone

  Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuonec ligger i hjertet af Savonlinna. Byen er beliggende i smukke natur omgivelser og med Lake Saimaa bugtende omkring sig. Hotellet råder over restaurant, cafe, elevator, saunaområde, terrasse, reception og gratis trådløst internet. Alle værelserne har minibar, tv, aircondition, badeværelse med toilet og de fleste værelser har udsigt over Lake Saimaa. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt 3-retters menu om aftenen

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer og airconditioning
 • Dag 5-6

  Scandic Jyväskylä City

  Scandic Jyväskylä City er med sin centrale placering en ideel base til at udforske byen fra. Hotellet råder over reception med safeboks, restaurant, bar, elevator, indendørs pool og sauna. Værelserne er alle indrettet med bad og toilet med hårtørrer, gratis Wi-Fi, telefon og TV.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  VekselkontorJa
  MinibarJa
  Safeboksi reception
  AndetHårtørrer
  BarJa
  AktivitetFitnessafdeling
 • Dag 6-7

  Naantali Kylpylä Spa Hotel

  Naantali Kylpylä Spa Hotel er blevet totalt renoveret i 2019, og står nu som et moderne og hyggeligt hotel. Hotellet blev til World Travel Award 2019 kåret til Finlands førende hotel, og det er i 2020 blevet nomineret til et af Europas førende lesiure resort. Naantali Kyloylä Spa Hotel er beliggende lige ud til vandet og mindre et 1 km fra byens idylliske, gamle bydel med charmerende caféer og gode restauranter. Her kan du opleve ægte finske charme i byens små gader med butikker, gallerier og museer, og slentre ned lags den hyggelige havnepromenade. Hotellet tilbyde flere gode restauranter, bageri, café, frisør, fitness, spa, sauna, indendørs- og udendørspool, terrasse, have, reception, sandstrand og gratis trådløst internet. Alle værelserne har eget badeværelse med toilet, hårtørrer, badekåbe, minibar, safeboks, bord og stole. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  SafeboksJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse med SAS fra Aalborg via København til Helsinki. Efter ankomst er der transfer til hotellet i byen. Middag og overnatning i Helsinki (to nætter).

  Udrejse
 • Dag 2: Helsinki

  Sightseeing i Helsinki by. Helsinkis huse og monumenter er en god blanding af
  skandinavisk og russisk arkitektur. Vi passerer Tuomiokrikko-katedralen, det
  farverige marked, Sibelius monumentet og besøger Temppeliaukio-kirken, som er hugget ind i en sten, hvilket skaber en fremragende akustik.

  Om eftermiddagen tager vi båden til Suomenlinna og får en rundvisning. Fæstningen Suomenlinna er en kulturskat og på UNESCO’s Verdensarvsliste. Konstruktionen begyndte i midten af det 18. århundrede, da Finland stadig var en del af Sverige. I dag er fæstningen og museet en mindeværdig oplevelse. Middag på egen hånd i Helsinki.

  Helsinki
 • Dag 3: Porvoo – Lappeenranta

  Vi kører uden for Helsinki til Ainola, hvor vi skal besøge den berømte finske
  nationalkomponist Jean Sibelius’ hus. Herfra kører vi til byen Porvoo, som
  ligger 50 km øst for Helsinki. Porvoo er den 2. ældste by i Finland. Byen er omringet af historie, og her hersker en unik og tidløs stemning.

  Vi tager en gåtur i den charmerende, gamle by med smalle brostensbelagte gader, ser fiskerhusene langs floden og de flerfarvede træhuse. Vi kører til Lappeenranta, som bl.a. er kendt for dens smukke havn og de mange skibe, som sejler igennem regionen ”De Tusind Søer”.

  Middag og overnatning på hotel i Lappeenranta.

  Porvoo – Lappeenranta
 • Dag 4: Lappeenranta – Savonlinna

  Vi tager på en rundtur i den gamle bydel i Lappeenranta, hvor vi blandt andet skal besøge den ældste ortodokse kirke i Finland.

  Herefter skal vi udforske byen Savonlinna, som ligger langs søbredden på Saimaa, den største sø i Finland. Her stråler et storslået slot fra Middelalderen, hvor der hver juli afholdes en verdenskendt operafestival. Vi skal på en spændende bytur i Savonlinna og efterfølgende på en smuk sejltur i Savonlinnas skærgård.

  Middag og overnatning på hotel i Savoolina.

  Lappeenranta – Savonlinna
 • Dag 5: Jyväskylä

  Vi kører igennem Finlands enestående natur, inden vi når Jyväskylä, en universitetsby stærkt præget af fodsporene fra den berømte designer Alvar Aalto. Glæd dig til panoramaturen af Jyväskylä. I Jyväskylä er der en god mulighed for at udforske den berømte, finske designer Alvar Aalto’s værker fra flere perioder bl.a. i museet, som ligger i byen. Overnatning i Jyväskylä og middag på egen hånd.

  Jyväskylä
 • Dag 6: Turku – Naantali

  I dag går turen til Turku, som blev udnævnt til Europas Kulturhovedstad i 2011. Her vi ser vi flodbredden, markedspladsen, slottet og katedralen. Herfra kører vi sydpå og skal på en smuk bådtur i det finske øhav, inden vi ankommer til den lille idylliske by Naantali med farvede træhuse og flotte haver. Her indlogerer vi os og spiser middag på hotellet i byen.

  Turku – Naantali
 • Dag 7: Fiskars - hjemrejse

  Vi kører ned langs kysten i sydøstlig retning til Fiskars, en charmerende landsby fyldt med kunsthåndværk og design butikker, hvor der bliver tid til lidt shopping. Herefter er det tid til at tage afsked med Finland.

  Vi flyver hjem med SAS via København til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Finland?

  I Finland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu