Skip to main content

Rundrejse i Finland

-
De tusind søers Land

Rundrejse i Finland

Bemærk! NY OG BEDRE PRIS!

Sæt kursen mod vores spændende rundrejse i Finland og forbered dig på et hav af spektakulære oplevelser. Her møder du enestående natur, livlige storbyer og et hjertevarmt folk, der byder dig velkommen med åbne arme.

Landet kaldes for De Tusind Søers Land, og med over 185.000 søer, som skinner smukt i sommerens klare lys, er Finland bestemt et besøg værd. Slotte fra Middelalderen, den finske historie, dyrelivet og den fantastiske natur sikrer, at denne rejse ikke så nemt går i glemmebogen.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg – Helsinki tur/retur via København
 • Transfer lufthavn - hotel tur/retur
 • 7 nt. i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmadsbuffet
 • 6 x 3-retters middag
 • 1 x aftensmenu på bådturen i Skærgården
 • Bådtur på Savonlinnasøen
 • Entré til Valamo-kloster
 • Bådtur ved Turku
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Sokos Hotel Presidentti

  Soko Hotel Presidentti har en moderne indretning, der tager udgangspunkt i den finske kultur og mode. Hotellet ligger i centrum af Helsinki med attraktioner, shopping muligheder og restauranter lige rundet om hjørnet. Hotellet råder over restaurant, kaffebar, elevator, reception, indendørspool, fitness og gratis trådløst internet over hele hotellet. Alle værelserne er med eget badeværelse med toilet, hårtørrer, kedel, safebox og aircondition. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt 3-retters menu om aftenen

  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  BarJa
 • Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuone

  Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuonec ligger i hjertet af Savonlinna. Byen er beliggende i smukke natur omgivelser og med Lake Saimaa bugtende omkring sig. Hotellet råder over restaurant, cafe, elevator, saunaområde, terrasse, reception og gratis trådløst internet. Alle værelserne har minibar, tv, aircondition, badeværelse med toilet og de fleste værelser har udsigt over Lake Saimaa. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt 3-retters menu om aftenen

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer og airconditioning
 • Peurunka Spa Hotel

  Peurunka Spa Hotel er beliggende i skønne omgivelser lige ud til Lake Peurunka. Hotellet råder over flere restauranter, bar, terasse med udsigt til floden, flere indendørspools, spa (mod betaling), fitness, reception, elevator, egen sandstrand og gratis trådløst internet i fællesområderne. Yderligere, tilbyder hotellet mange aktiviteter som f.eks. mini-golf og bowling mod betaling. Alle værelserne har eget badeværelse med toilet, tv, safeboks og aircondition. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolMod gebyr
  TvJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  BarJa
 • Naantali Kyloylä Spa Hotel

  Naantali Kyloylä Spa Hotel er blevet totalt renoveret i 2019, og står nu som et moderne og hyggeligt hotel. Hotellet blev til World Travel Award 2019 kåret til Finlands førende hotel, og det er i 2020 blevet nomineret til et af Europas førende lesiure resort. Naantali Kyloylä Spa Hotel er beliggende lige ud til vandet og mindre et 1 km fra byens idylliske, gamle bydel med charmerende caféer og gode restauranter. Her kan du opleve ægte finske charme i byens små gader med butikker, gallerier og museer, og slentre ned lags den hyggelige havnepromenade. Hotellet tilbyde flere gode restauranter, bageri, café, frisør, fitness, spa, sauna, indendørs- og udendørspool, terrasse, have, reception, sandstrand og gratis trådløst internet. Alle værelserne har eget badeværelse med toilet, hårtørrer, badekåbe, minibar, safeboks, bord og stole. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  SafeboksJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg - Helsinki

  Udrejse med SAS fra Aalborg via København til Helsinki. Efter ankomst er der transfer til hotellet i byen. Middag og overnatning i Helsinki.

  Aalborg - Helsinki
 • Dag 2: Byrundtur i Helsinki

  Sightseeing i Helsinki by. Vi vil blandt andet se Senaatintori (senatstorvet) og dets storslåede arkitektur. Lige rundt om hjørnet nær havnen finder man Kauppatori, den billedskønne markedsplads, som er arakteriseret af en overflod af blomster, frugt og travle handlende. Tuimo Kirkko (katedral) er vores næste stop. Den blev bygget i det 19. århundrede og har en imponerende kobberkuppel. Her bliver tit afholdt koncerter. Vi ser endnu en kirke, Temppeliaukio kirkko, som er hugget ind i en sten, hvilket skaber en fremragende akustik. Et af de sidste stop er Uspenski katedralen. Den ortodokse katedral i neo-byzantinsk stil stråler med sine mægtige røde sten på øen Katajanokka. Tid på egen hånd i Helsinki. Middag og overnatning i Helsinki.

  Byrundtur i Helsinki
 • Dag 3: Porvoo – Lappeenranta – Savonlinna 380 km

  Vi kører til byen Porvoo, som ligger 50 km øst for Helsinki. Porvoo er den 2. ældste by i Finland. Byen er omringet af historie, og her hersker en unik og tidløs stemning. Vi tager en gåtur i den charmerende, gamle by med smalle brostensbelagte gader, ser fiskerhusene langs floden og de flerfarvede træhuse. Spadsér iblandt de små, dekorative butikker eller tag et hvil på en café og nyd en kop te og en dejlig kanelsnegl. Man kan også besøge katedralen, som stammer fra det 15. århundrede. Om eftermiddagen kører vi igennem Kouvola på den østlige side af Lake District. Ankomst i Lappeenranta, som bl.a. er kendt for dens smukke havn og de mange skibe, som sejler igennem regionen ”De Tusind Søer”. Spadsér gennem stræderne i den gamle by eller langs havnen. Besøg den ældste ortodokse kirke i Finland. Konstruktionen af kirken er præget af den stærke russiske indflydelse i regionen. Middag og overnatning på hotel i Savoolinna.

  Porvoo – Lappeenranta – Savonlinna 380 km
 • Dag 4: Savonlinna

  I dag skal vi udforske Savonlinna. I byen, der ligger langs søbredden på Saimaa, den største sø i Finland, stråler et storslået slot fra Middelalderen, hvor der hver juli afholdes en verdenskendt operafestival. Vi skal på en spændende bytur i Savonlinna Programmet inkluderer det middelalderlige slot i Olavinlinna udefra (ikke inkluderet i prisen), den lille ortodokse kirke, hovedkirken og dets orgel samt en orienterende byrundtur. Om eftermiddagen skal vi på en smuk sejltur på Saimaa. Middag og overnatning på hotel i Savoolina.

  Savonlinna
 • Dag 5: Hänivesi - Jyväskyläa 280 km

  Afgang til Hänivesi med besøg i klostret i Valamo. Det er det eneste kloster tilknyttet den ortodokse kirke i Finland. Det ligger iblandt søer i den smukke region i det østlige Finland, Heinävesi kommune. Ifølge traditionen bosatte den græske munk Sergius sig på øen Valamo i midten af søen Ladoga i det 12. århundrede. Et fællesskab for munke udviklede sig, og i slutningen af Middelalderen var Valamo Kloster blevet et vigtigt centrum for ortodoks tradition. Under Vinterkrigen fra 1939 – 1940 blev territoriet indtaget af Sovjetunionen og måtte forlades. Om eftermiddagen kører vi til Jyväskylä, en universitetsby stærkt præget af fodsporene fra den berømte designer Alvar Aalto. Glæd dig til panoramaturen af Jyväskylä. I Jyväskylä er der en god mulighed for at udforske den berømte, finske designer Alvar Aalto’s værker fra flere perioder. Det er muligt at besøge hans museum (ikke inkluderet i prisen). Middag og overnatning i Jyväskylä.

  Hänivesi - Jyväskyläa 280 km
 • Dag 6: Tampere – Naantali 320 km

  Vi kører til Tampere, byen som er kendt for Tammerkoski strømfald, hvis bred er hjem for gamle industrielle og kommercielle bygninger. Tampere er også kendt for dens jordhævninger skabt for tusinder år tilbage af den smeltede is. Vi skal på en smuk bådtur i skærgården omkring Turku. Vi spiser aftensmad på båden. Overnatning i Naantali.

  Tampere – Naantali 320 km
 • Dag 7: Turku 50 km

  Vores rejseleder viser os rundt i Turku, og vi ser flodbredden, markedspladsen, slottet og katedralen. Turku er ikke kun en fantastisk historisk by; det er også en moderne og livlig by, som er vært for mange events. Byen er også udnævnt Europas Kulturhovedstad i 2011. Besøg det mere end 700 år gamle, middelalderlige slot (Ikke inkluderet i prisen). Middag og overnatning i Naantali.

  Turku 50 km
 • Dag 8: Helsinki - Aalborg

  Efter en spændende rundrejse tager vi afsked med Finland og kører til lufthavnen, hvor vi flyver med SAS fra Helsinki via København til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 08:55 23:50
København Lufthavn, Terminal 12:05 20:50

Gyldig : 25-06-2021

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 08:55 19:50
København Lufthavn, Terminal 12:05 17:55

Gyldig : 13-08-2021

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 08:55 19:50
København Lufthavn, Terminal 12:05 17:55

Gyldig : 03-09-2021

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
25/6-20218 dageFinland rundrejseMere end 8Kr. 9.995Bestil
13/8-20218 dageFinland rundrejseMere end 8Kr. 9.995Bestil
3/9-20218 dageFinland rundrejseMere end 8Kr. 9.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Finland?

  I Finland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu