Skip to main content

Krydstogt til Sydhavsøerne og i Øresund

-
Skønt sommertogt med afstikker til Sverige

Krydstogt til Sydhavsøerne og i Øresund

Ohøj og velkommen ombord på det historiske sejlskib Zar. På dette fantastiske krydstogt oplever vi Sydhavsøerne på den måde de skal opleves, nemlig fra søsiden. Vi sejler forbi små og store øer, kommer helt ud i krogene, går i land på både Møn og Lolland og slår også vejen forbi den svenske øperle Hven. Vi sejler også ind i hjertet af København – en flot og anderledes måde at opleve vores hovedstad på. Sejl med og oplev vaskeægte dansk sommeridyl, når det er allerbedst.

Skib

Et af Danmarks absolut smukkeste og mest velholdte sejlskibe bygget i Svendborg i 1942 og senest restaureret i 2021. Zar har gennem årene været benyttet som lastskib og har bl.a. sejlet med øl for Tuborg og med korn. I 2021 blev den smukke 3-mastede skonnert omdannet til skole- og charterskib. På Zar finder man toiletter (under dækket) og banje med borde og stole. Som gæst på Zar har man mulighed for at deltage i det daglige arbejde ombord, bl.a. at sætte sejl.

Kort

Hoteller

 • Hotel Marina

  Hotel Marina i Vedbæk var i mange år fodboldlandsholdets foretrukne hotel på Sjælland. Hotellet har en fantastisk beliggenhed ud til Øresund og nær Vedbæk Havn. På hotellet finder man bl.a. en god restaurant, bar og terrasse. Værelserne er alle indrettet med bad, toilet, tv og hårtørrer. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters aftenmenu.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
 • Hotel Niels Juel

  Hotel Niels Juel ligger direkte ved den charmerende havn og tæt ved centrum. Hotellet råder over restaurant, bar/lounge og elevator. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, minibar, TV og telefon. Forplejningen består af buffet morgen og aften samt kaffe.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Hotel Præstekilde

  Hotel Præstenkilde, som også er kendt som Møn Golfhotel, er beliggende midt på Møn. Det hyggelige hotel råder bl.a. over restaurant, bar og terrasse. Alle værelser er med bad, toilet, hårtørrer, og tv. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters aftenmenu.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa
 • Milling Hotel Søpark

  Dejligt hotel beliggende på Lolland mellem de to søer Nørresø og Søndersø og midt i hyggelige Maribo. Hotellet råder over restaurant, bar og elevator. Alle værelser er med bad, toilet, hårtørrer, tv og telefon. Forplejningen består af buffet om morgenen og 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • På afgangene 6. juli og 17. juli sejler vi fra Karrebæksminde til Helsingør. Vi oplever det samme, blot i en anden rækkefølge.

 • Helsingør - Karrebæksminde

 • Dag 1: Helsingør – Hven

  Morgenkomplet i Hedensted, over Fyn og Storebælt og forbi København til Helsingør. Her bliver vi mødt af Zars besætning og går ombord på den flotte skonnert. Vi nyder en frokost og stævner ud i Øresund. Vi sejler mod syd og når frem til den naturskønne svenske ø Hven, som ligger kun 5 km fra det svenske fastland og 7 km fra det danske. Med en lokal bus kører vi en lille tur rundt på øen og oplever den særprægede og vilde natur, som Hven er så kendt for. Øen omsluttes af op til 40 meter høje kystskrænter og disse er udpeget som naturreservat. Her gror den sjældne, gigantiske elfenbenspadderok og også den smukke blodrøde storkenæb, der vokser overalt, er karakteristisk for Vens flora. Vi sejler tilbage til det danske fastland og overnatter på fodboldlandsholdets tidligere stamhotel i Vedbæk med flot udsigt til Øresund.

 • Dag 2: København – Køge

  Vi tager afsked med Vedbæk fra morgenstunden. I roligt tempo sejler vi sydover langs Sjællands østkyst mod København. Vi passerer bl.a. Nordhavnen, Langelinie med den lille havfrue, Refshalvøen og Operaen, inden vi lægger til ved Amaliehaven i Nyhavn. Vi spadserer en lille tur i indre by og ser bl.a. Rundetårn, Børsen og Amalienborg. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi forlader København på samme måde, som vi kom, nemlig til søs. Vi sejler til Køge, hvor vi spiser middag og overnatter.

 • Dag 3: Møn

  Fra Køge sejler vi mod syd og kan i horisonten ane smukke Stevns klint, som er fredet og på Unescos Verdensarvsliste. Vi sejler øst om Møn og oplever det dramatiske naturområde Møns Klint fra søsiden. Et flot syn! Vi ser også det yndefulde lystslot Liselund, der har en park i engelsk stil med søer og kanaler. Vi går i land i Klintholm og kører mod Stege, der er den vigtigste handelsby på Møn. Vi besøger undervejs Elmelunde Kirke med flere overdådige kalkmalerier. Middag og overnatning på hotel på Møn. I løbet af dagen spiser frokost ombord eller på en restaurant i land.

 • Dag 4: Lolland

  Efter morgenmaden tager vi afsked med Møn og sejler ud i Hjelmbugt langs Møns sydkyst. Vi sejler ind i det smukke Grønsund, som deler Møn og Lolland, passerer Bogø og sejler under Farøbroerne. Vi går i land i Bandholm på Lollands nordkyst og kører til Maribo, hvor vi på en byrundtur til fods bl.a. kommer til den smukke gamle Domkirke og det hyggelige torv, hvor også Maribos gamle Rådhus ligger. Der bliver tid på egen hånd til at gå en tur i den gamle bydel eller ved Maribosøerne. Vi spiser middag og overnatter i Maribo. I løbet af dagen spiser frokost ombord eller på en restaurant i land.

 • Dag 5: Smålandsfarvandet - Karrebæksminde

  Krydstogtets sidste etape er en meget flot sejltur. Fra Lolland sejler vi mod nord gennem Smålandsfarvandet. Vi passerer flere småøer, bl.a. Askø og Femø. Vi sejler også forbi spidsen af Knudshoved Odde, som er et skønt naturområde, der er fredet og aldrig har været dyrket. Vi når frem til det gamle fiskerleje Karrebæksminde, hvor vi går i land. Hjemrejse til Fyn og Jylland. Inden hjemkomst nyder vi en frokost.

 • Karrebæksminde - Helsingør

 • Dag 1: Karrebæksminde, Smålandsfarvandet og Lolland

  Morgenkomplet i Hedensted, over Fyn og Storebælt til Karrebæksminde, hvor vi når frem til det gamle fiskerleje. Her bliver vi mødt af Zar og besætning og går ombord på den flotte skonnert, hvorefter vi nyder en frokost. Krydstogtets første etape er en meget flot sejltur. Fra det sydsjællandske sejler vi mod Lolland gennem Smålandsfarvandet.

  Vi passerer flere småøer, bl.a. Femø og Askø. Vi sejler også forbi spisen af Knudshoved Odde, som er et skønt naturområde, der er fredet og aldrig har været dyrket. Vi går i land i Bandholm på Lollands nordkyst og kører til Maribo. I Maribo tager vi en byrundtur til fods, hvor vi bl.a. kommer til den smukke gamle Domkirke og det hyggelige torv, hvor også Maribos gamle Rådhus ligger.

  Vi spiser middag og overnatter i Maribo. Om aftenen kan man spadsere en tur i den gamle bydel eller ved Maribosøerne.

 • Dag 2: Møn

  Vi tager afsked med Lolland og sejler ud i Smålandsfarvandet. Vi sejler under Farøbroerne og passerer Bogø inden vi sejler ind i det smukke Grønsund, som deler Møn og Lolland.

  Herefter når vi frem til Hjelm bugt langs Møns sydkyst og går i land i Klintholm, hvor bussen møder os. Vi besøger Elmelunde Kirke med flere overdådige kalkmalerier samt charmerende Stege, der er den vigtigste handelsby på Møn. Middag og overnatning på hotel på Møn. I løbet af dagen spiser vi frokost ombord eller på en restaurant i land.

 • Dag 3: Møns Klint

  Fra Klintholm sejler vi øst om Møn og oplever det dramatiske naturområde Møns Klint fra søsiden. Et flot syn! Vi ser også det yndefulde lystslot Liselund, der har en park i engelsk stil med søer og kanaler. Vi fortsætter nordpå mod det sjællandske fastland.

  Undervejs mod Køge, kan vi i horisonten ane smukke Stevns klint, som er fredet og på Unescos Verdensarvsliste. Vi går i land i Køge, hvor vi spiser middag og overnatter. I løbet af dagen spiser vi frokost ombord eller på en restaurant i land.

 • Dag 4: Køge - København

  Vi tager afsked med Køge fra morgenstunden. I roligt tempo sejler vi nordover langs Sjællands østkyst mod København, hvor vi lægger til ved Amaliehaven i Nyhavn. Vi spadserer en lille tur i indre by og ser bl.a. Rundetårn, Børsen og Amalienborg. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi forlader København på samme måde, som vi kom, nemlig til søs.

  På udsejlingen passerer vi bl.a. Nordhavnen, Langelinie med den lille havfrue, Refshalvøen og Operaen. Vi sejler nordpå og overnatter på fodboldlandsholdets tidligere stamhotel i Vedbæk med flot udsigt til Øresund.

 • Dag 5: Hven - Helsingør

  Vi stævner ud i Øresund og sejler mod nordøst til vi når frem til den naturskønne svenske ø Hven, som ligger kun 5 km fra det svenske fastland og 7 km. fra det danske. Med en lokal bus kører vi en lille tur rundt på øen og oplever den særprægede og vilde natur, som Hven er så kendt for.

  Øen omsluttes af op til 40 meter høje kystskrænter og disse er udpeget som naturreservat. Her gror den sjældne, gigantiske elfenbenspadderok og også den smukke blodrøde storkenæb, der vokser overalt, er karakteristisk for Vens flora.

  Vi sejler tilbage til det danske fastland og lægger til i Helsingør. Hjemrejse til Fyn og Jylland. Inden hjemkomst nyder vi en frokost.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu